Nieuwe ronde ondersteuningsaanbod Gezonde School

 

Naast betrokkenheid bij Lekker Fit! is de Hartstichting sinds een aantal jaar actief binnen de Gezonde School voor het thema Voeding. De Hartstichting werkt samen met Gezonde School om scholen zo goed mogelijk te ondersteunen in de doorgroei van Lekker Fit! naar een themacertificaat Voeding. Vaak is daarvoor nodig dat het onderwerp voeding opgenomen wordt in het gezondheidsbeleid van de school en dat ouders en leerkrachten hier (meer) bij betrokken worden.

 

Mede door inspanningen vanuit de Hartstichting is het aantal basisscholen met een themacertificaat Voeding in 2016 gestegen van 65 naar rond de 300. De Hartstichting is hierover enorm verheugd en heeft besloten ook komende jaren budget beschikbaar te stellen voor nog meer Gezonde Scholen met een themacertificaat Voeding. We blijven dit doen via het ‘ondersteuningsaanbod Gezonde School’ zoals de afgelopen jaren.

 

Door het vergroten van het beschikbare bedrag voor ondersteuning zorgt de Hartstichting ervoor dat het komende schooljaar 30% meer basisscholen met het thema Voeding aan de slag kunnen. Lekker Fit! scholen zijn vaak al heel ver op weg richting het behalen van een vignet Gezonde School voor het thema Voeding! Lees hier het verhaal van Lekker Fit School Dynamica uit Zaandam

 

Ben je geïnspireerd en wil je ook ondersteuning aanvragen om aan de slag te gaan met het certificaat Voeding, hou dan de berichtgeving over de eerstvolgende ondersteuningsronde (voor schooljaar 2017-2018) in de gaten op gezondeschool.nl en lekkerfitopschool.nl.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuws

 

  • Kom kennismaken met Lekker Fit! op de NOT Lees meer

  • Korting bij 3-jarige deelname Lees meer

  • Nieuwe ronde ondersteuningsaanbod Gezonde School Lees meer

 

heeft de steun van