Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep met broccoli

Zoals de naam al zegt smaakt de zoete aardappel gek genoeg ZOET. Het klinkt raar maar het is echt waar en super lekker.
De zoeteaardappelsoep met broccoli is makkelijk te maken. Je kan het als voorgerecht eten maar ook als hoofdgerecht alleen wil je dan misschien wel twee kopjes!
Je kan dit dus met je hele gezin eten.

Nodig:

  • snijplank
  • scherp mesje (voorzichtig!)
  • dunschiller
  • pan
  • staafmixer
  • 2 uien
  • 1 broccoli
  • 500 gram zoete aardappel
  • 1⁄2 bosje koriander
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel vadouvan
  • 2 groentebouillontabletten met minder zout

1

Pel de uien en snijd ze in kleine stukjes.

2

Was de broccoli. Verdeel de groente in roosjes en snijd de stelen in stukjes.

3

Schil de zoete aardappels en snijd ze in blokjes.

4

Was de koriander en hak het bosje fijn.

5

Verhit de olie in de pan en fruit de uien met de vadouvan.

6

Voeg de broccoli, zoete aardappels en 1 liter water met de bouillontabletten toe en kook 15 minuten.

7

Pureer de soep met een staafmixer.

8

Garneer de soep met koriander.

9

Eet smakelijk!

Duurzaam Weetje

Broccoli heeft in de maand (mei) een lage klimaatbelasting.