Tomatensoep

Je kunt tomatensoep in blik of een zak kopen, maar zelf maken is niet moeilijk en erg lekker. Maak het recept samen met je moeder of vader. Doe samen de boodschappen en verdeel de taken.

Nodig:

  • 1 ui;
  • 1 wortel;
  • 1 groentebouillonblokje;
  • 2 stengels bleekselderij;
  • 2 eetlepels olijfolie;
  • 500 milliliter gezeefde tomaten uit een pak (passata);
  • 100 gram vermicelli, bijvoorbeeld lettervermicelli;
  • maatbeker;
  • waterkoker;
  • mes;
  • soeplepel;
  • snijplank;
  • soeppan;
  • kookplaat;
  • 4 soepkommen;
  • 4 lepels.

1

Doe het bouillonblokje in een maatbeker en giet er een halve liter kokend water uit de waterkoker bij. Roer tot het blokje helemaal is opgelost.

2

Snij de wortel, ui en bleekselderij in kleine stukjes.

3

Doe de olijfolie in een soeppan en laat de olie warm worden. Bak dan de groenten in de pan. Roer af en toe zodat de groenten aan alle kanten warm wordt.

4

Doe de bouillon en de gezeefde tomaten uit het pak in de pan bij de groenten. Doe ook de vermicelli erbij. Wacht tot alles kookt en laat de soep vijf minuutjes zachtjes koken.

5

Je kunt nog wat peper of basilicum toevoegen voor de smaak.

6

Je soep is klaar!